Известие

Collapse
No announcement yet.

Изписа ми на таблото ERROR - GLOW PLUG.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изписа ми на таблото ERROR - GLOW PLUG.

карам алфа ромео 147 1.9 jtd. Днес като я запалих и започна да мига нагревателната свещ и изписа на таблото EROR- GLOW PLUG . Някой запознат ли е какво означава това
    изгоряла ли ми е някоя свещ или букса...........???
    Last edited by valeri_banchev; d.m.y г., 21:13. Основание: EROR- GLOW PLUG А.Р 147

Свещ ти е изгоряла, колега!
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
    Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
    Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
    Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Колега, за тези две години във форума, не разбра ли че тема "помощ" отива автоматично в коша?!?

А за проблема - провери си подгревната система, ако не знаеш как - иди на компютърна диагностика. Там със сигурност ще ти кажат какъв е проблема.

Успех

Comment

И ако е свещ, подбери си внимателно кой ще ти я сменя, че да не ти изпише на таблото 'сваляне на глава на двигателя'
        Друг момент е, че нищо сериозно няма да му се случи на двигателя, ако караш така, стига да не са заминали всичките свещи и да не е под минус 20 градуса температурата
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
          Колега, за тези две години във форума, не разбра ли че тема "помощ" отива автоматично в коша?!?

А за проблема - провери си подгревната система, ако не знаеш как - иди на компютърна диагностика. Там със сигурност ще ти кажат какъв е проблема.

Успех
          Благодаря, поправих заглавието.
          а каде и колко струва една комп. диагностика
          Last edited by valeri_banchev; d.m.y г., 21:43.

Comment

Първоначално публикувано от valeri_banchev Покажи съобщение
            Благодаря, поправих заглавието.
            а каде и колко струва една комп. диагностика
            http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
            Ти си избери
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

колеги, какви свещи бихте препоръчали (147 1.9jtd)
              разтърсих се по форума и голяма част са с искра, надеждни ли са и какво бихте препоръчали вие

Comment

Смени си свещите комплект, така издържат най-дълго.
                А за марката - бош дуратерм е най-добре, според мен...

Comment

Аз имам същия проблем отдавна,така е карана и миналта година,но се опасявам от късане на свеща при свалянето и затова не съм ги сменил.Имах възможност да закача колата на диагностика за проверка на реалните километри,тогава проверихме и тази грешка.
                  Компа спомена ,че освен изгорели свещи ,проблем може да има и в релето.
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Аз смених и свещи и реле на подгревни свещи и грешката продължава да си излиза

Comment

Първоначално публикувано от apexalfa Покажи съобщение
                      А с правилното реле ли си?
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от apexalfa Покажи съобщение
                        Всичките ли свещи смени ? В сервиз или сам си ги сменя?
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колеги, а какъв е шансът тази грешка да идва и от неработещо подгряване? Аз имам 1 забила свещ, която 100% не бачка, другите 3 ги смених с хубави. Ако отида на диагностика, ще излезе ли ако не ми бачка подгряването, че последните дни при минус температурите малко тромаво пали?
                          '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

Е на диагностика не знам какво точно разбираш, но ще излезе. Иначе и аз в клуба на свешниците, но не съм стигнал да ги меря. Почна да ми свети подгрева, но когато си иска. Примерно вчера, давам на контакт и веднага гасне, връщам и пак давам на контакт и пак гасне, айде трети път, за щастие , че ми е странно така да не свети и почна да си мига, мигааа,мигааааааа......И друг път така прави, от първия път гасне веднага, а от втория път на контакт почва да мига. Говорим за студен двигател. Моето предположение е, че или някоя свещ си заминава бавно , но славно или може и да е лош контакт на самата свещ кабела. Друга логика някой да има ?

@valeri_banchev искра са хубави свещи , но имат малко проблем с чупенето при пренатягане и после вадене. Ако си при един и същи човек и му вярваш няма да имаш проблеми мисля

@apexalfa при тебе може да е от сто неща проблема, но ако се проследи по веригата сигурно е, че ще се хване.
                            Last edited by Ivaelo; d.m.y г., 13:09.

Comment

Първоначално публикувано от SnapLackOfTraction Покажи съобщение
                              Колеги, а какъв е шансът тази грешка да идва и от неработещо подгряване? Аз имам 1 забила свещ, която 100% не бачка, другите 3 ги смених с хубави. Ако отида на диагностика, ще излезе ли ако не ми бачка подгряването, че последните дни при минус температурите малко тромаво пали?
                              Е тя една ти стига, че да дава "грешка".

---------- Post added at 13:20 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
                              Е на диагностика не знам какво точно разбираш, но ще излезе. Иначе и аз в клуба на свешниците, но не съм стигнал да ги меря. Почна да ми свети подгрева, но когато си иска. Примерно вчера, давам на контакт и веднага гасне, връщам и пак давам на контакт и пак гасне, айде трети път, за щастие , че ми е странно така да не свети и почна да си мига, мигааа,мигааааааа......И друг път така прави, от първия път гасне веднага, а от втория път на контакт почва да мига. Говорим за студен двигател. Моето предположение е, че или някоя свещ си заминава бавно , но славно или може и да е лош контакт на самата свещ кабела. Друга логика някой да има ?

@valeri_banchev искра са хубави свещи , но имат малко проблем с чупенето при пренатягане и после вадене. Ако си при един и същи човек и му вярваш няма да имаш проблеми мисля

@apexalfa при тебе може да е от сто неща проблема, но ако се проследи по веригата сигурно е, че ще се хване.
                              Размислите ти са в правилна насока.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                              X